Vasúti biztost kapott a Déli Körvasút ügye

Megkezdte munkáját a Hamzsabégi úti vasútbővítés miatt kinevezett kerületi vasúti biztos. Somfalvi Tamásnak telefonon és e-mailben lehet jelezni a beruházással kapcsolatos lakossági észrevételeket, ő maga is “járőrözik” a területen. A biztosnak intézkedésre nincs jogosultsága, csak közvetít a lakosság és az önkormányzat között.

– Minden nap két-három órát járom a területet, jelentéseket írok, fotózok, és továbbítom a lakók kérdéseit, megfigyeléseit az önkormányzatnak – összegezte tennivalóit Somfalvi Tamás, az önkormányzat által a Déli Körvasút ügyében kinevezett vasúti biztos. Körútja során az építési terület egyes szakaszait veszi sorra, emellett két-három naponta a Kelenföldi pályaudvartól a Rákóczi hídig végigjárja az egészet.
Az első lakossági panasz azt kifogásolta, hogy a Fadrusz utca végén lévő kutyafuttató melletti, a munkaterületet elzáró kerítés alatt átfér egy kistestű kutya vagy egy labda.

Az önkormányzat megírta a problémát a minisztériumnak, a vállalkozó orvosolta a panaszt. – Remélhetően a teljes szakaszon megtörténik a kerítés alatti földfeltöltés – tette hozzá a biztos, aki szerint néhány helyen a kerítés is hiányzik, amit pótolnia kell a beruházónak. Arról is beszámolt, hogy a Mohai út és a Fadrusz utca közötti, vasút alatt létesülő gyalogosátjáró munkálatai során előfordultak apróbb hiányosságok (sárfelhordás, szemét), ám ezek azóta megoldódtak.  

Néhány lakó panaszkodott már az éjszakai munkavégzés zajára is, de a biztos még nem kapott megkeresést ezzel kapcsolatban. Somfalvi szerint a zaj abból adódhatott, hogy bizonyos munkálatok nappal nem végezhetők el, ilyen lehetett a Mohai út és Fadrusz utca közötti ideiglenes híd beemelése. Az éjszakai munkavégzésre egyébként általános zajhatárokat szab a törvény.

T. D.

A vasúti biztos elérhetőségei:
Somfalvi Tamás, 06/70/654-1199
E-mail: somfalvi.tamas@ujbuda.hu

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support