Sajtópert nyert a polgármester a Magyar Nemzet ellen

Újbuda polgármestere, dr. László Imre első fokon megnyerte a Magyar Nemzet ellen indított pert. A jobboldali lap írásában azt állította, hogy Újbuda vezetése „mindent elkövetett, hogy eltussolják az óvodai pedofilügyet”, és hogy „segíthettek” a gyanúsítottnak (a nyomozás még nem zárult le – a szerk.).

A polgármester Facebook-bejegyzésében leírta: „Az igazság ezzel szemben az, hogy a kezdet kezdetétől együttműködtünk a rendőrséggel, azonnali vizsgálatot rendeltem el, amint lehetségessé vált – tehát a tájékoztatás már nem akadályozta a nyomozást –, azonnal értesítettük a szülőket, a lakosokat és a közvéleményt. Újbuda Önkormányzata és személy szerint én is az első pillanattól kezdve ragaszkodtam a transzparens tájékoztatáshoz. Tehát szemben a propagandamédia állításaival, nem tussoltunk el semmit, nem a gyanúsítottnak segítettünk, hanem az igazság kiderítésében. Minden erőmmel megvédem Újbuda Önkormányzata becsületét a hazugságokkal szemben”.

A bíróság a bemutatott bizonyítékok alapján egyetértett azzal, hogy a Magyar Nemzet cikke valótlan állításokat tartalmaz, és első fokon helyreigazításra kötelezte a lapot. A bíróság azt is megállapította, hogy László Imre polgármester minden jogszabályi kötelezettségének időben eleget tett.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support