test

Újbudai Közösségi Költségvetés

Újbuda második közösségi költségvetése ismét sok embert megmozgatott: a felhívásra több száz javaslatot küldtek be az itt élők. Köszönjük azoknak, akik megtiszteltek ötleteikkel. Az online elérhetőségeket is megadó beküldők kiértesítése jelenleg is zajlik.

Munkatársaink minden kezdeményezésnél megvizsgálták, hogy a kerület illetékességébe tartozik-e, megvalósítása belefér-e a költségvetés keretébe és minden egyéb szempontból megfelel-e a kiírásnak.
Idén is körzetenként 6-6 elképzelést választottunk ki. Most az Önök feladata lesz, hogy eldöntsék, melyek valósuljanak meg ezekből. Fontos, hogy részt vegyenek a szavazásban, hiszen csak együtt tudjuk Újbudát még szebbé, otthonosabbá, élhetőbbé tenni.
Idén a tavalyinál 30 millió forinttal többet, összesen 90 millió forintot osztottunk szét a körzetek között, tehát körzetenként 15-15 millió forint sorsáról dönthetnek majd.

A szavazási időszak: április 11. – május 15.

ÍGY SZAVAZHAT:

A szavazólapokon minden körzetnél 6 javaslatot találnak. Kérjük, hogy ezeket az iskolai osztályzáshoz hasonlóan értékeljék, tehát az Önök által legfontosabbnak gondolt elképzelés mellé kerüljön a legmagasabb pontérték, a 6-os, míg a legkevésbé fontos elképzelés mellé 1-es számot írjanak. Amelyik ötlet az összesítés után a legtöbb pontot éri el, az kerül megvalósításra.

Kérjük, ne adjanak egy körzeten belül két ötletnek ugyanolyan osztályzatot. Nem kötelező minden körzetben szavazni, de lehetséges, egy szavazó azonban csak egyszer szavazhat. 

Egy személy több ötletet is támogathat, de mindegyikre csak egyszer szavazhat. A határidőre beérkezett szavazatokat összesítjük, és az eredményt nyilvánosságra hozzuk. 

Online az alábbi felületre kattintva tudja leadni szavazatait:

 

A szavazataikat papíron az alábbi helyeken tölthetik ki/ dobhatják be a véleménygyűjtő ládákba:

  • 60+ programközpontok
  • közösségi házak
  • kerületi fenntartású
  • bölcsődék és óvodák
  • a Polgármesteri Hivatal portáin
  • B32 Galéria és Kultúrtér
  • Sport11 Központ

A befejező fázis

A nyertes ötleteket Újbuda Önkormányzata valósítja meg. Az ötletet beadó tudomásul veszi, hogy kiválasztás esetén semmilyen ellentételezésre nem tarthat igényt.  A beruházásokról folyamatos tájékoztatást adunk. 

Köszönjük, hogy részt vesznek ebben a munkában!

Közös ügyek, közös döntések!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support