Hamarosan indul a Saroktelek közpark projekt

A régi védőnői szolgálat és ÁNTSZ épület helyén tervezett egészségügyi és bölcsőde funkció kialakítása mellett maradó területen egy közparkot alakítunk ki. A kerítés nyomvonala megváltozik, beljebb kerül, így a Zsombolyai utca felől nyitott lesz. Az utca felőli fasor mellé szélesebb zöldsáv, kényelmes járda készül.

Az árnyékos részekre 2400 db cserjét és évelőt ültetünk, 1900 db növény beültetésével biodiverz növényágyás, a napos területekre gyepfelület kerül. A park kialakítása során törekszünk a természetes anyagok használatára (terméskő, fa) és a meglévő anyagok (bazalt kockakő, régi padok) újrahasznosítására. A zöldfelületek öntözéséről automata rendszer gondoskodik. A kivitelezés során ügyelünk a meglévő, egészséges fákra és további 8 db új fát ültetünk.

A parkban felújított és új padok, ülőkék, egy egyedi könyves szekrény, okospad és ivókút várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Adatok a kialakítandó parkról:

A projekt által érintett terület kb. 1000 m2
Járda (Zsombolyai és Kökörcsin u. mellett): 151 m2
Fakocka burkolat (66 m2), nagykockakő burkolat (40 m2)
8 db új fa, cserjék 20 db, talajtakarók (cserjék és évelők) 2427 db (200 m2) , biodiverz évelőágyás (367 m2) 1937 db növény beültetésével.
Gyepesített terület (gyepszőnyeg terítéssel) 145 m2

A kivitelezés tervezett időtartama: 2023. október-november

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support