Közlemény

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek teljeskörű felderítésének, és a gyermekek védelmének érdekében hozott döntéseket Újbuda képviselő-testülete.

A rendkívüli ülést Újbuda polgármestere kezdeményezte, aki elmondta: mélységesen megdöbbentette az eset. Dr. László Imre részletes tájékoztatást adott a Szivárvány óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a Testület ellenszavazat nélkül elfogadott.

Úgy vélte azonban, hogy az ilyen ügyek során az első és legfontosabb a gyermekek nyugalmának és egészséges fejlődésének biztosítása. Ezért az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Az ülésen a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek. Az eljárás idejére a képviselő-testület az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól, erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére. Továbbá a testület megbízta a Kulturális és Köznevelési Bizottságot, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben. A sajtó, nevezetesen a Magyar Nemzet 2024. március 3-i számában megjelent, hogy bár az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. Ezért a benyújtott módosító javaslat azt indítványozta, hogy a vizsgálat terjedjen ki az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is.

Meggyőződésünk, hogy Újbuda Önkormányzata ma elfogadott testületi döntései segítik az ügyben a teljes igazság kiderítését. Természetesen a továbbiakban is transzparensen tájékoztatást nyújtunk a vizsgálat eredményeiről és az ügy fejleményeiről (biztos információ egyelőre szűk körben áll az önkormányzat rendelkezésére). Egyúttal kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a felelőtlen és megalapozatlan ítélkezéstől a vizsgálatok, illetve a rendőrségi nyomozás lezártáig.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support