Felkészültünk az óvodára

Lezárult a Készüljünk együtt az óvodára című rendezvénysorozat. A beszélgetéseken regisztráció után bárki részt vehetett, az eseményeket hétről hétre a kerület óvodáiban tartották meg az intézmények vezetőivel, szakemberekkel, gyermek- és gyógypedagógusokkal, valamint az önkormányzat képviselőivel. Halászné Bogdány Zsuzsanna, a Dél-kelenföldi Óvoda vezetője szerint a hagyományteremtő szándékkal idén először indított sorozat rendkívül hasznosnak bizonyult. A legtöbb beszélgetés telt házzal zajlott le.

Legutóbb a Dél-kelenföldi Óvoda Újbudai Cseperedő Óvoda telephelyére látogathattak el az érdeklődők, ahol a Donald W. Winnicott brit gyermekorvos, pszichiáter által megalkotott „elég jó szülő” fogalmáról, a szülői jogokról és kompetenciákról volt szó. A május 2–5. között esedékes óvodai beiratkozás előtt a résztvevők olyan információkkal gazdagodhattak, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos és zökkenőmentes életmódváltáshoz.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support