Csak egy hívásra a segítség – figyeljünk hajléktalan embertársainkra!

Talán nem gondolnánk, de a járókelőknek hatalmas szerepük van a hajléktalanok gondozásában. A hideg téli időszakban, amikor a hőmérséklet fagypont alá csökken, kiemelten fontos a fedél nélkül élők segítése.

A kerületi közterület-felügyeletnél külön járőrszolgálat foglalkozik a hajléktalanok tartózkodásának felderítésével és folyamatos ellenőrzésével. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a XI. kerületi rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve próbálják segíteni őket, és meggyőzni arról, hogy vegyék igénybe a nappali vagy éjjeli melegedőket, a szociális ellátásokat.

Ha segítségre szoruló hajléktalant lát az utcán – különösen az esti órákban –, kérjük, hívja a Máltai Szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát a (06/1) 338-4186-os telefonszámon vagy az Újbuda Közterület-felügyeletet a (06/1) 688-6999-es számon!

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support