Origami darumadarak

Játékos akadálypályán ismerkedhettek meg a látás-, hallás- vagy mozgássérültek, az autista és az értelmileg akadályozott emberek mindennapjaival a kerületi iskolások. Újbuda Önkormányzata a Nem Adom Fel Alapítvány közreműködésével idén 10. alkalommal szervezte meg a fogyatékkal élők világnapját a kerületben.

A Jobb Velünk a Világ szemléletformáló rendezvényén László Imre polgármester hangsúlyozta: a gyerekeknek ilyenkor lehetőségük van megtanulni, milyen nehézségekkel küzdenek a megváltozott képességű emberek. Az esélyegyenlőség megteremtéséhez az országos és az önkormányzati politikának is sok még a tennivalója.
– Újbuda kiemelt figyelmet szentel a társadalmi integráció megteremtésének: segít a falak ledöntésében, a sérült emberek szabadságának megvalósításában – mondta a polgármester. – Mindehhez jelentős mértékben járul hozzá a megváltozott képességűek foglalkoztatása. Az önkormányzati hivatalban is több ilyen ember dolgozik. Az Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. több tíz éve folytatja szociális foglalkoztató tevékenységét – tette hozzá.
Az eseményen László Imrét és Bakai-Nagy Zita esélyegyenlőségért felelős alpolgármester megajándékozták az alapítvány szegedi csoportjában dolgozó, értelmileg akadályozott tapasztalati szakértő origamijával. A több mint ezer, békét, szeretetet és összetartást szimbolizáló darumadarat Kiss Zoltán a tréningek alkalmával készítette. A szegedi fogyatékossággal élő emberek csapata tíz nap alatt viszi el a műveket országszerte tíz városba.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support