Adománygyűjtő pont az Etele Plazában

Már fogadja az ukrán menekülteknek szánt felajánlásokat Újbuda hivatalos adománygyűjtő pontja az Etele Plazában. A bevásárlóközpont és az önkormányzat az elhúzódó orosz megszállás miatt döntött úgy, hogy újabb, ezúttal közös gyűjtést indítanak a kerület testvérvárosa, a kárpátaljai Bene javára.


Az adományokat a pláza második emeleti InfoBárjában lehet leadni. A gyűjtőponton elsősorban tartós élelmiszereket várnak (csokoládé, tea, kávé, konzervek, szárazbab, lencse, fehér bab, tarhonya, leveskocka, zacskós leves stb.), de az étel mellett nagy szükség van tisztálkodó- és tisztítószerekre is: papírtörlő, hintőpor, női higiéniás termékek (több méretben), mosogatószer, mosószer, öblítő, sampon, fertőtlenítőszerek, szappan, borotva, borotvahab. A kutya- és macskaeledel szintén hiánycikk, konzerveket és száraztápot egyaránt szívesen fogadnak.
Az Etele pláza sem először segít a háború kárvallottjain. A Futureal–Cordia–HelloParks vállalatcsoport az orosz invázió kezdete óta 300 millió forinttal, lakhatással, menedékszállással és egy lengyel óvoda létesítésével is támogatta a menekülteket.
– Nemcsak Magyarországon, de Lengyelországban, Romániában és az Egyesült Királyságban is jelen vagyunk. Ezekben az országokban szintén rendeztek gyűjtéseket, de hazai kollégáink házon belül is gyűjtöttek a menekülteknek – számolt be segélyakcióikról Szili Tímea. A Futureal marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette: mivel a háború áldozatainak legnagyobb kihívása lakhelyet találni, a Cordia saját tulajdonú lakásait is felajánlotta a menekülőknek.
Az összegyűlt adományokat az önkormányzat szállítja el a kárpátaljai magyar községbe, Benére, ahol a helyi lakosság, valamint a keletről érkező menekültek között osztják szét. – Március óta folytatunk gyűjtést a kerületben, és azt tapasztaljuk, hogy az adakozási kedv lankad, kevesebb adomány érkezik – állapította meg Bakai-Nagy Zita alpolgármester, aki szerint épp jókor jött a pláza megkeresése, ahol segítenek újra felpörgetni ezt a tevékenységet Újbudán. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a magyarlakta településnek fontos szerepe van a menekültek ellátásában, hiszen a Kelet-Ukrajnából Nyugat-Európába indulók, illetve a visszaköltözők is áthaladnak Benén, így ők is részesülhetnek az adományokban.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support