Elstartolt a Sport11 Galéria

Tájképek, virágok láthatók L. Kulcsár Erzsébet festő képein, amelyeket az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontjában lehet megtekinteni május 3-ától. A tárlat Az út végén az indák árnyékában címet kapta. Az évtizedek óta Gazdagréten élő művészt a mozgás fontossága és a küzdés szépsége serkentette önkifejezésre. – Számomra ettől szép az élet – mondta az idén 88 esztendős alkotó.

A megnyitó különleges esemény volt, hiszen egyúttal kiállítótermet is avattak. A Sport11 Galéria ezentúl rendszeresen ad majd otthont tárlatoknak. Dr. László Imre, Újbuda polgármestere az ünnepségen hangsúlyozta: „a sport a kultúra része. Ez egy hivatalos definíció. A sporteredményekhez ugyanúgy türelemre, munkára, küzdésre és szorgalomra van szükség, mint egy műalkotás elkészítéséhez”.

Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a galéria megnyitásának célja a sport és a kultúra közösségformáló erejének kiaknázása, a sportoló művészek, vagy éppen a művészlelkű sportolók alkotásainak bemutatása.
A kiállítást Rádi Károly nyitotta meg. Az önkormányzati képviselő a mozgás és az alkotás iránti elhivatottságról beszélt, amely jól látható L. Kulcsár Erzsébet, egykori élsportoló, kardvívó munkáin. A tárlat június végéig látható a Kánai úti sportközpontban.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support