Rendhagyó tesióra a parasport napján

Közel 240 óvodás és iskolás vett részt a magyar parasport napja alkalmából szervezett érzékenyítő, interaktív testnevelés órán. A Gabányi László Sportcsarnokban a gyermekeknek olyan feladatokat kellett teljesíteni, amelyekben nem használhatták a látásukat vagy valamelyik végtagjukat. Így mások mellett vakon, társaik segítségével, illetve kerekesszékkel közlekedve kellett teljesíteni egy akadálypályát, és kipróbálhatták az ülő röplabdát is.

A magyar parasport napja február 22. annak emlékére, hogy 1970-ben ezen a napon alakult meg a Halassy Olivér Sport Club, az akkori Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon falai között. (Halassy Olivér egy gyerekkori balesetben elvesztette fél lábát, így lett a 20. század ’30-as éveiben Európa-bajnok úszó, majd olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázó – a szerk.) Az idei eseményt dr. László Imre, Újbuda polgármestere nyitotta meg, aki arról beszélt, a sport olyan csodálatos dolog, melynek segítségével nemcsak az akadályokat és az ellenfeleket győzzük le, hanem saját magunkat is. A városvezető biztos abban, hogy az óra végére a gyerekek jobban megértették, mit jelent hátránnyal sportolni, élni.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support