Nyitva az új tóvárosi játszótér

Trambulin, dodekaéder mászóka és régészeti homokozó is helyet kapott Tóváros első játszóterén. Bár a munkagépek csak most indultak be, hogy a 2008-ban félbehagyott lakóparkbővítési projektje során méltó infrastruktúrát kapjon a városrész, a játszótér már elkészült, hogy a kisgyerekes családoknak ne kelljen tovább várniuk.

A megnyitóra érkező gyerekek lelkesen vetették rá magukat a frissen elkészült tóvárosi játszótér játékaira,hiszen nem csak mászókázni lehetett: a szervezők agyagozó sarokkal és régészeti játékkal is készültek. A kincskereső homokozóban most a lakópark építése előtt feltárt Árpád-kori Kána falu eredeti régészeti leleteit helyezték el, így egy kis turkálás után igazi csontokra és cserépdarabokra lehetett rátalálni.
(A normál hétköznapokon földhöz rögzített műanyag tárgyakat lehet majd kiásni homokból.) A játszótéren a közismert eszközök mellett ugróiskola, malomjáték és minimászófal is fogadja a kicsiket, a kihelyezett piknikasztaloknál pedig a szülők pihenhetnek meg, vagy éppen születésnapot rendezhetnek.
A tervezésnél nagy gondot fordítottak a zöldítésre, mert az 1000 négyzetméteres, árnyékolóval felszerelt tér sík, kopár területen létesült. A kerítés mentén cserjéket ültettek, a nagy, padként is szolgáló keretekbe pedig előnevelt tölgy-, fűz- és díszfák kerültek.
Szülők és gyerekek egyaránt nagy örömmel fogadták a létesítményt, hiszen a lakóparknak a 2000-es évekbeli megépülése óta nincs játszótere. László Imre polgármester is rámutatott: 12 esztendeje lakik úgy Tóvárosban, hogy az ott lakókkal együtt nélkülöznie kell az orvosi rendelőt, az üzleteket és éttermeket, de a lakópark fejlesztése során ez változni fog. Az eseményen a közösség javaslatait tartalmazó kosárból Bába Szilvia önkormányzati képviselő kisorsolta, hogy a játszótér a Bóbita nevet viselje.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support