Az állatoké volt a Bikás park

Szeptember 30-án tartották meg a Bikás parkban a II. Újbudai Állatok Világnapját, amelyre idén is számos programmal készültek a szervezők.

Az Állati Jó Arc fotópályázatra beküldött képekből a Bakai-Nagy Zita alpolgármester (a rendezvény fővédnöke), Rádi Károly önkormányzati képviselő és Nyitrai Mónika mestertenyésztő alkotta zsűri válogatta ki a kiállított műveket, amelyek közül a közönség szavazatai alapján választották ki a győztes alkotást.

Az érdeklődők megismerkedhettek az SOS Mentőkutyás Egyesület és a Lajka Állatvédő Alapítvány, valamint Bambi, a terápiás és segítő kutya tevékenységével, Újbuda Önkormányzata pedig Zöld Klíma Standdal várta a közönséget.

A gyerekek kézműves sátorban készíthettek állatos alkotásokat, az arcfestők pedig őket magukat is átvarázsolhatták valamilyen kedvenccé. Az állatsimogatóban hüllők, vadon élő apróságok, illetve ragadozó madarak megfigyelésére, simogatására volt lehetőség.

Volt állatszépségverseny is, amelyen először a keverék, majd a fajtatiszta kutyák vonultak fel kis, közép és nagy testű kategóriákban. Külön versenyben mérették meg magukat a macskák, majd az egyéb állatok – utóbbiak közül egy ugrópók bizonyult legszebbnek.

Kutya szépségverseny nyertesei
Kistestű keverékHelyezés
JohnnyI.Domán Vivien
MéziII.Vokó Beáta
DömeIII.Pozsgai Zsófia
Közepes testű keverékHelyezés
FondueI.Kerber Tamás
BonnyII.Nagy Judit
GombiIII.Seregley Zsófia
Nagytestű keverékHelyezés
LeilaI.Sterczel Tímea
LénaII.Takács Adrienn
DoriszIII.Baranyi Norbert
Kistestű fajtatisztaHelyezés
NokedliI.Farkas Dóra Renáta
PandaII.Horváth Jánosné
ZsömiIII.Kovács Norbert
Közepes testű fajtatisztaHelyezés
NiaI.Csige Kinga
LunaII.Fehér Botond
NalaIII.Fejes Brigitta
Nagytestű fajtatisztaHelyezés
PabloI.Szécsi Antónia
TonyII.Dezső Krisztina
BoscoIII.Penziás Tamara

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support