Halászlé lecsóval

Összesen 29 csapat mérte össze tudását a 36. halászlé- és lecsófőző versenyen szeptember 20-án Gazdagréten. Bár korábban már előfordult, hogy az induló társaságok lecsót is készítettek, a versenyben idén először indulhattak vele.

Az önkormányzat nagyjából 50 kiló hallal, egy mázsa hagymával, 25 kiló paradicsommal, 50 kiló paprikával, egy kaloda tűzifával és egy vállalkozás jóvoltából közel 60 kiló kenyérrel járult hozzá az eseményhez, de természetesen minden társaság beletette a saját titkos összetevőjét is a bográcsba.

Megoszlottak a vélemények a Rétkerülő parkban, hogy a halászlé passzírozva vagy darabosan jó-e, kell-e bele halfej vagy sem. A tradicionális receptek mellett fúziós megoldások is voltak, például japán soba tésztával tálalt tiszai halászlé. Lecsóból szintén számos verzió került a zsűri asztalára, akadt kolbászos, tojásos és zúzás is.

A két kategóriában három-három helyezettet díjaztak a bírálók, akik között ott volt a Street Kitchen munkatársa, Hidegh András, valamint az újbudai Trófea étterem sous chefje, Tóth Balázs.

Lecsójukkal mindenkit lefőztek a Pontyarcok, halászlében pedig idén is verhetetlennek bizonyult a tavalyi győztes Kettecskén csapata. Éhesen azok sem maradtak, akik nem indultak a megméretésben, mert az önkormányzat 500 adag halászlével látta vendégül a látogatókat. A gasztronómiai kihívások és a kóstolás mellett voltak gyerekprogramok, továbbá nyomozós játék és kvíz szórakoztatta a családokat.

A ROVATBÓL