test

Ezüstérmes az Újbuda-MAFC

Ötmeccses lett a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának fináléja, de az Újbuda-MAFC nem tudta megtenni az utolsó lépést: ezüstérmet szerzett a csoport 2023/24-es kiírásában.

Május 12-én nem csupán az Újbuda-MAFC kelt útra Pécsre, szurkolói busszal és autóval is sok piros-fekete szimpatizáns utazott a mindent eldöntő ötödik mérkőzésre. Az első félidőben többnyire a MAFC irányított, óriási energiával játszottak az újbudai fiúk, ám sok büntető mellett számos tiszta kinti dobásuk is kiperdült a gyűrűből, így a nagyszünetben a pécsiekre nézve hízelgő döntetlenre álltak a felek. A második félidőre a PVSK szigorított védekezésén, és átvette a vezetést – a mieink nagyot küzdöttek, ám túl sokat hibáztak, így be kell érniük az ezüsttel.

Lakits András vezetőedző a meccs után csalódottan, de büszkén nyilatkozott: „Gratulálok a PVSK-nak a győzelemhez és a bajnoki címhez! Nehéz okosnak lenni, a vereség talán kicsit a rutintalanságunknak tudható be. A szívem szakad meg a csapatért, mert elképesztő munkát raktak bele, megérdemelték volna ezt a sikert. Ezek a srácok a szívüket-lelküket beletették, megértek az A csoportra. Nekünk most ezt hozta az élet, emelt fővel kell viselni. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki elkísért minket és szurkolt nekünk, illetve aki egész évben támogatott bennünket, nagyon hálásak vagyunk nekik”.

Pécsi VSK-Veolia–Újbuda-MAFC 90-79 (20-26, 26-20, 20-15, 24-18)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-2 a PVSK javára, így a pécsi csapat jutott fel az első osztályba.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support