Elsöprő győzelem után fájdalmas vereség

Az elvesztett első mérkőzés után kiütéssel egyenlített május 4-én az Újbuda-MAFC a bajnoki döntő második menetében: a szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtó férfi kosárlabdacsapat kétszer annyi pontot szerzett a közel telt házas Gabányiban, mint az alapszakaszgyőztes PVSK. A 7. percben még döntetlen volt az állás, a folytatásban viszont állva hagyták ellenfelüket az újbudaiak: a félidőben már 19 ponttal vezettek, a nagyszünet után egy 20-0-ás rohammal döntötték el a találkozót, végül a százat is megdobták.

A harmadik meccsre újra Pécsre látogatott a MAFC, ám a lendületét nem tudta magával vinni: hiába hajrázott nagyot, a csapat nem tudta ledolgozni az első 13 percben összeszedett hátrányát, így a döntőben másodjára sem járt sikerrel idegenben. A PVSK kiváló dobóhatékonysággal kezdett, a második negyed elején már 19 pontos hátrányban voltak az újbudaiak. A folytatásban a vendégek többször is felzárkóztak négy pontra, és az utolsó percig meccsben voltak, ám nem tudták utolérni a hazaiakat. A döntő három nyert összecsapásig tart, így több hibázási lehetőség már nincs. A párharc negyedik mérkőzését lapzártánk után játszották.

Férfi kosárlabda NB I/B, Piros csoport, döntő, 2. mérkőzés
Újbuda-MAFC–Pécsi VSK-Veolia 102-51 (24-14, 23-14, 31-6, 24-17)

NB I/B, Piros csoport, döntő, 3. mérkőzés
Pécsi VSK-Veolia–Újbuda-MAFC 95-89 (28-19, 21-18, 17-23, 29-29)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a PVSK javára.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support