Lélektájak skandináv stílusban

Különös táj a lelked címmel nyílt meg Maria B. Raunio kiállítása április 16-án a Karinthy Szalonban. A tárlatot Kallós Judit művészettörténész nyitotta meg, közreműködött Clara Dent-Bogányi oboaművész. Maria B. Raunio Magyarországon élő finn festő korábbi, a női lét legfontosabb szakaszait megörökítő alkotásai után az utóbbi pár évben a természeti tájat tette vizsgálata tárgyává. Tájképei egyfajta emlékképek, lélektájak, amelyekkel érzelmeket, lelkiállapotokat közvetít.

Tájrészleteket visz a vászonra, a motívumok egyre inkább absztrahálódnak, szinte feloldódnak a légies vagy vízszerű hatást keltő háttérben, a tájélmény adta hangulatot megidézve. Egyes képein növényi részletekre emlékeztető felületeket alakít ki, ahol a formák már nem olyan konkrétak, inkább csak utalnak a természetben fellelhető alakzatokra. Utazásai mellett vizuális kultúrájának ma is meghatározó eleme a finn táj és környezet, amelyben felnőtt. A tárlat május 10-éig, a Karinthy Szalon nyitvatartási idejében látogatható.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support