4 Között a MAFC

Bejutott a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának elődöntőjébe, így továbbra is versenyben van a feljutásért az Újbuda-MAFC. A két győzelemig tartó párharc mindent eldöntő mérkőzése emlékezetesre sikerült a Nyíregyháza ellen. Az utóbbi évek legjobb hangulatú MAFC-meccsén újabb nagy fordítást bemutatva jutott tovább Lakits András együttese a Gabányi sportcsarnokban.

Az első félidőben többnyire fej-fej mellett haladtak a felek; a nagyszünet után elléptek tízzel a Kék Cápák, ám az újbudaiak egy pillanatra sem adták fel, és a 33. perctől már kézben tartották a meccset. Az újbudai gárda két legeredményesebb játékosa Bordács és a légiós Archibald volt, 24 és 17 ponttal. Lakits András, az Újbuda-MAFC vezetőedzője a meccs után így nyilatkozott: „Nagyon nehéz párharc volt, de úgy érzem, hogy a második meccs felénél el tudtunk kezdeni felülkerekedni az addig nagyon jól játszó Nyíregyházán, és kijött a rotációbeli különbség, valamint az elvégzett munkánknak köszönhető fizikai fölényünk. Bízom benne, hogy hosszú távon profitálni tudunk abból, hogy végletekig kiélezett negyeddöntőt játszottunk. Készülünk a következő feladatra, két nap múlva kezdődik a Cegléd elleni elődöntő, úgyhogy nincs sok idő a pihenésre és az ünneplésre”.  Az elődöntőben a Cegléd az újbudai kosarasok ellenfele, a legjobb négy közötti párharc lapzártánk után kezdődött.

NB I/B, Piros csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Újbuda MAFC–Hübner Nyíregyháza BS 89-81
(24-28, 25-20, 16-19, 24-14)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support