Újbuda MAFC: negyedik hely a kupában – vereséggel kezdődött a rájátszás

Elbukta a bronzmeccset a Cegléd ellen, és negyedik helyen zárt az Újbuda MAFC a férfi kosárlabda Hepp-kupában. Az eredmény annyiban nem meglepő, hogy az NB I B-beli rájátszás kezdetét szem előtt tartva az újbudai gárda három legeredményesebb játékosa, Amorie Archibald, Polgárdy Ádám és Bordács Soma is kevesebb mint tíz percet játszott a kupameccsen. A második negyedben többségben voltak az U20-asok a pályán, ebben a játékrészben az újbudaiak szerepeltek jobban, ám a nagyszünet után a Cegléd átvette az irányítást, és izgalmas végjátékban végül megszerezte a bronzérmet.

Lakits András vezetőedző így értékelt: „Volt egy három-négy perces rossz periódusunk, amely alatt nagyobb előnyt tudott kiépíteni a Cegléd, innen már nem tudtunk visszajönni”.

Az Újbuda MAFC április 11-én a Nyíregyháza ellen kezdte meg a felsőházi rájátszást a Gabányiban. Sajnos nem tudta legjobb játékát hozni a szezon eddigi legfontosabb meccsén a MAFC, elvette a pályaelőnyt a Nyíregyháza. Lakits András együttese már az első negyedben hátrányba került, a folytatásban óriásit küzdöttek a fiúk, kétszer is felzárkóztak három pontra, de nem tudták utolérni a Kék Cápákat.

Folytatás lapzártánk után, április 14-én Nyíregyházán, és ha sikerül kiharcolni a döntő mérkőzést, a Kék Cápák ismét Újbudára jönnek április 17-én 18.30-kor.

Hepp-kupa, bronzmeccs
Újbuda MAFC–Ceglédi KE 85-90 (20-26, 23-12, 21-27, 21-25)
NB I/B Piros csoport, negyeddöntő 1. mérkőzés
Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza BS 93-101 (23-26, 29-34, 17-16, 24-24)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support