Húsvét kicsiknek és nagyoknak

Bűvészelőadással, játékos tojáskereséssel, work­shopokkal, koncertekkel várta a családokat az Újbudai Húsvét ren­dez­vénysorozat.

A húsvéti programsorozat nagypénteken az Albertfalvi Közösségi Házban kezdődött, a Hylarion énekegyüttes koncertje nyitotta meg a hosszú hétvégét. Szombaton a Gazdagréti Közösségi Házban családi délelőttöt tartottak, ahol a nagyobbak plüssnyuszit horgolhattak, a kisebbek sütit díszíthettek. A Trillázs Sütidében belekóstolhattak a tradicionális kalácsfonásba, művüket utána meg is ehették. A Bartók-negyedben tizenegy helyszínen megrendezett kincsvadászatokon húsvéti játékok és meglepetések várták a gyerekeket. A Költők parkjában változatos múlt századi hagyományokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, de részt vehettek egy ikebanaworkshopon is. (Az ikebana egy hagyományos japán virágdíszkészítési mód, kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor Magyarországon húsvét alkalmával díszes tojásokkal és virágokkal öltöztetik fel a vázákat.)

A B32 Galéria és Kultúrtérben dr. László Imre, Újbuda polgármestere arra emlékeztetett, hogy a húsvét olyan ünnep, amely a legkevésbé változott az idők során. Örömmel látta, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a nekik tetsző elfoglaltságot, emelte ki beszédében.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support