ELTE-BEAC: vereség a rájátszás első meccsén

Az alapszakaszgyőztes DVTK otthonában vereséggel kezdték a rájátszást az ELTE-BEAC kosaras lányai. A BEAC csupán tíz játékossal, Juhász Angi és Orosz Zsófi nélkül érkezett Miskolcra, a negyeddöntő első mérkőzésére.

A DVTK Hun-Therm két perc alatt három triplát értékesítve tízpontos előnyt szerzett; a BEAC nehezen találta a helyzeteket, de 20-15-nél így is egész „jól nézett ki” az eredmény. A további felzárkózási kísérleteket azonban gyorsan visszaverte a DVTK, így 30-15 állt az eredményjelzőn az első kisszünetben. A második játékrészben sem sikerült javítani, a DVTK harminc feletti előnnyel mehetett a nagyszünetre (56-23). A pontszegényebb harmadik negyed (14-12) után pedig kétszer annyi pont állt a DVTK neve mellett a táblán, mint a BEAC-é mellett (70-35). Az utolsó negyedet minimális különbséggel megnyerték az újbudai lányok (17-16), de ez már csak szépségtapasz volt. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1-0 a DVTK HUN-Therm javára. A második mérkőzést lapzártánk után, március 30-án játszották a Gabányi László Sportcsarnokban.

DVTK Hun-Therm–E.ON ELTE BEAC 86-52 (30-15, 26-8, 14-12, 16-17)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support