A Jászberényt és a TF Budapestet is legyőzte a MAFC

Nagy küzdelemre kényszerítette az Újbuda MAFC-ot a Jászberény a Gabányi sportcsarnokban március 9-én, de végül megőrizte idei hazai veretlenségét. Bár minden negyedet Lakits András tanítványai nyertek, mintegy 35 percen át nyílt volt a mérkőzés. A hárompontosok ezúttal sem voltak az erősségei az újbudai csapatnak, de a 25 második esélyből szerzett pont megpecsételte a jászberényiek sorsát. A két legeredményesebb játékos Polgárdy és a már a kezdőben helyet kapó új igazolás, Amorie Archibald volt, 15 és 19 ponttal.

Március 12-én újabb budapesti rangadó következett a 24. fordulóban, ahol az újbudaiak magabiztos, 17 pontos győzelmet arattak a TF Budapest ellen. – Végig olyan tempóban játszottunk, ahogy azt mi szerettük volna – mondta Lakits András vezető edző. – A fél­időre olyan különbséget tudtunk a táblára tenni, hogy kézben tudtuk tartani a meccset, és a hét második mérkőzésére gondolva tudtuk pihentetni kulcsjátékosainkat a második félidőben. Úgy érzem, végig mi irányítottunk, támadásban és védekezésben is jobban működött a csapat. Apró dolgokat kell helyretenni, pontosítani ahhoz, hogy visszataláljunk arra a szintre, ami korábban jellemzett minket – tette hozzá.

A két győzelemmel az Újbuda-MAFC tapad a listavezető PVSK-ra, csak egy pont választja el a tabella vezető helyétől. Lapzártánk után a Salgótarján ellen folytatja a MAFC.

Újbuda MAFC–Jászberényi KSE 84-72 (17-14, 22-19, 20-17, 25-22)
Újbuda MAFC–TF Budapest 99-81 (23-16, 27-19, 23-22, 26-24)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support