BETELT! Újbudai séták: Gellért-hegy

„Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetése” a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szervezésében, Újbuda Önkormányzata támogatásával.

2. séta: Gellért-hegy
Választható időpontok: március 23. és április 6. (a két séta tartalmilag ugyanaz)

Találkozás: 9 órakor a Gellért téren, a Forrásháznál
Befejezés: legkésőbb 12 órakor ugyanott
A program gazdája: dr. Könczey Réka ökológus

A Gellért-hegy Budapest nevezetes látnivalója, innen nyílik az egyik legszebb kilátás a fővárosra. A hegy történelmi, kultúrtörténeti és természeti értékeit feladatlappal, környezeti-érzékenyítő játékokkal fűszerezve ismerhetik meg a látogatók. Az élővilág egyediségének egyik oka az, hogy a hegy északi része finnországi, déli része marokkói mennyiségű napsugárzást kap.

Látnivalók: Sziklatemplom, Szent István szobor, Felszabadulási emlékmű, Citadella, nevezetes és szépséges fák, ehető és mérgező növények, madárpárok, zsomborok, sármák, tulipánok és pintyők.

Újbuda Önkormányzata anyagi támogatásának köszönhetően a részvétel térítésmentes, viszont regisztrációhoz kötött. Jelentkezni csak elektronikus úton, az ujbudai.setak@ujbuda.hu címen lehet.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support