Élen A MAFC a bajnok­ságban

Nagyszerű hangulatú, szép számú közönség előtt megrendezett rangadón verte a MAFC a Vasast a Sport11-ben a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában, így átvette a vezetést a tabellán.

Közel telt ház előtt vívott egymással színvonalas és izgalmas csatát a Vasas és az Újbuda MAFC a Sport11 csarnokában. Az újbudai kosaras gárda közel hét éve nem nyert Kamaraerdőn, ezúttal viszont Lakits András együttese szinte végig vezetve és a végjátékot is jobban bírva győzte le fővárosi riválisát. A csapat legeredményesebb játékosa Polgárdy és Buzás volt, 20 és 16 ponttal.

Az első negyed végén egy ponttal vezetett a MAFC, és előnyét meg is tudta triplázni a nagyszünetig. A triplákat szóró Polgárdy és Buzás, valamint a 16 lepattanóval záró Bordács vezetésével a vendégcsapat végül valamennyi negyedet megnyerte, 77-63-as sikerével és zsinórban 13. győzelmével pedig átvette a vezetést az NB I B Piros csoportjában. Nem mellesleg elvette a Vasas eddigi otthoni veretlenségét.

Lakits András vezetőedző a meccs után elmondta: „Első helyen vagyunk, nagyon boldog vagyok, de még nagyon sok van hátra a szezonból. Ezt a mentalitást és munkát szeretnénk továbbvinni. Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus biztatást, és azt, hogy telt házat varázsoltak nekünk idegenben is. Fontos, nagyon fontos győzelem, de csak egy győzelem, megyünk tovább”.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support