Idén is zöld óvoda minden újbudai óvoda

Bakai-Nagy Zita és Erhardt Attila alpolgármester adta át a Zöld Óvoda címeket január 16-án. Az önkormányzat az oklevelek mellett pénzjutalomban is részesítette az intézményeket.

Azok az óvodák pályázhattak a címre, amelyekben kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek környezettudatos nevelésére. Az alpolgármesterek az oklevelek átadásakor az elkezdett munka folytatására buzdították a nevelőket és az intézményvezetőket. A zöld óvodákban a fenntarthatóság jegyében zajlik az oktatás és a nevelés. Az intézményekben odafigyelnek a szelektív hulladékkezelésre és a tudatosan takarékos energia- és vízgazdálkodásra is. A játékokban, mesékben, a környezet aktív megismerésében ugyancsak meghatározó a környezetkímélő és a természetet tisztelő szokások megalapozása, erősítése. A színvonalas környezettudatos nevelés nemcsak a gyerekek fejlődéséhez, de a környezetbarát szemlélet megerősítéséhez, valamint Újbuda zöldüléséhez is hozzájárul.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support