A pedagógusoknak is kell lelki segítség

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Újbudai Köznevelési Konferenciát, a záróeseménynek az önkormányzat Zsombolyai utcai ülésterme adott otthont. Ezt megelőzően novemberben négy-négy újbudai óvodában, illetve iskolában tartottak módszertani napokat mesterpedagógusok és szaktanácsadók bevonásával.

Ebben a nevelési évben a személyiségfejlesztés, a szociális kompetenciák fejlesztése, a köznevelési intézményekben zajló értékelési, illetve önértékelési folyamatok kerültek középpontba. Bakai-Nagy Zita alpolgármester a zárórendezvényen köszöntőjében elmondta, a módszertani napok témái rendkívül aktuálisak és összetettek, ezek új kihívások elé állítják a pedagógusokat, miközben munkájuk révén nagyon leterheltek. Reményei szerint a szaknapok hozzá tudtak járulni ahhoz, hogy tevékenységüket még hatékonyabban tudják végezni. Az őszi pedagógiai napok zárásaként És ki segít a segítőnek? – Lelki egészségünk címmel dr. Duró Zsuzsanna PhD, pszichológus tartott előadást. – Ahhoz, hogy az oktatók képesek legyenek nap mint nap eredményesen, elhivatottsággal végezni feladataikat, fontos, hogy az ő lelki egészségükkel is foglalkozzanak. Sok problematikus gyermekkel, tanulóval találkoznak munkájuk során, akik segítséget várnak tőlük, miközben ők is igénylik a törődést, odafigyelést – mondta egyebek között a szakember.

Az Újbudai Gamesz Pedagógiai Iroda által szervezett konferenciasorozat tavaszi témáját az Újbudai Pedagógiai Napokon tárgyalják majd meg.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support