Újabb mikromobilitási pontok a kerületben

Újbuda Önkormányzata idén 26 mikromobilitási pontot jelölt ki a kerületben: az első ütemben elkészült 14 pont után most újabb 12 helyszínen tehetik le az Újbudán közlekedők az elektromos bérrollereket.

Mikromobilitási pontokat alakítottak ki a Mérnök utca 39. számnál, a Fraknó utca–Bánk bán utca kereszteződésénél, a Bartók Béla út 105–113. előtt, a Szent Gellért-templomnál, a Bártfai utca–Vahot utca kereszteződésénél, a Bikás parknál, a Szent Imre Kórháznál, a Bogdánfy utca–Neumann János utca kereszteződésénél, a BME Q épülete előtt, a Neumann János utca–Infopark sétány találkozásánál, valamint a Bertalan Lajos utca 20. alatt.

A cél, hogy a járművek ne akadályozzák a gyalogosok, főleg az idősek, a babakocsival haladók, a mozgásukban korlátozottak és a gyengén látók közlekedését. A kijelölt pontokat tábla vagy zöld felfestés jelzi. Gyorsan, kényelmesen letehetők a rollerek úgy, hogy a közterületek is rendezettek maradnak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support