Iskolai gyűjtés hátrányos helyzetű gyermekeknek

Az őszi szünet utáni első héten ruhagyűjtési akciót szervezett az újbudai Domokos Pál Péter Általános Iskola. Az intézmény az összegyűjtött ruhák nagy részét a miskolci Symphonia Alapítvány részére ajánlotta fel.

A Symphonia Alapítvány és az általa fenntartott Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola egy közösségi zenei program, amely országszerte több mint 2000 hátrányos helyzetű gyereknek nyújt ingyenes zeneoktatást. A tanítványok a mindennapi hangszeres gyakorlással kitartást és sikerélményeket szereznek, tanáraik pedig példaképként és mentorként vannak jelen az életükben. Az intézmény legnagyobb iskolája Miskolcon van, ahol főként nehéz körülmények között élő lyukóvölgyi gyerekeket szocializálnak a zenepedagógusok. Ebben a szegregátumban a családok vezetékes víz és sok esetben áramellátás nélkül, faházakban élnek. Az alapítvány a zenetanítást eszközként használja, hogy utat mutasson a gyerekeknek, valamint hosszú távú társadalmi változásokat idézzen elő.

Az akció rendkívül sikeres volt, több zsák ruhát gyűjtöttek össze. Az adományt Varga Gergő önkormányzati képviselő személyesen juttatta el a miskolci gyerekeknek.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support