Rasszista bekiabálások után lecseréltette magát a Kelen SC focistája

Durva, rasszista megnyilvánulások érték Remili Mohamedet, az újbudai Kelen SC játékosát a Csorna elleni idegenbeli mérkőzésen. A korábban az első osztályban Újpesten, a Vasasnál és Pakson is futballozó, algériai származású magyar támadó a második félidőben lecseréltette magát, mert nem volt hajlandó tovább hallgatni a sértő, rasszista beszólásokat.

– A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak, hamászos robbantósnak neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt, és nem nézek futballmérkőzést. A magánéletben szerencsére nincs ilyen gondom, tudom, hogy akik támadnak, az az elenyésző kisebbség, de ők a hangosak, és az elfogadhatatlan megnyilvánulásaikkal tönkreteszik ezt a csodálatos játékot – mondta a futballista a csakfoci.hu internetes portálnak.

A portál megkereste a Csornai SE elnökét, Családi Jánost, aki ennyit fűzött hozzá a történtekhez: „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben”.  

Az egyesület vezetése később lefolytatott egy vizsgálatot, majd közleményben tudatták, hogy teljes mértékben elítélik az ilyen nézőtéri magatartást, az így viselkedő nézőknek nincsen helye a sportrendezvényeken. A Csornai SE nevében elnézést kértek Remili Mohamedtől.

A mérkőzést végül a Kelen SC nyerte 2-1-re, az újbudai gárda így most ötödik helyen áll a tabellán az NB III északnyugati csoportjában.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support