Méhecskesárkányok repkedtek a Bikás parkban

Méhecske alakú sárkányokat készítettek együtt a 60+ program ügyfelei és az Újbudai Napraforgó Óvodába járó gyermekek. – A generációk közötti kreatív foglalkozás célja, hogy mindenki mindenkivel szóba álljon, a gyerekek a felnőttekkel közösen töltsék az időt, amelyben jól érzik magukat – mondta Toldi Tamás, a 60+ program Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ vezetője.

A különleges formájú sárkányok Komjáthy István papírsárkány-tervező vezetésével készültek, történetük pedig összefügg a méhek, illetve környezetünk védelmével. – A méhek alapvető szerepet játszanak az ökoszisztémában, mert a beporzás során segítenek a virágok terméshozamának növelésében, ami hozzájárul az emberek élelmiszer-ellátásához – mondta Kremnicsán János környezeti nevelő. – Az utóbbi években Európa-szerte drasztikusan csökkent a számuk, ezért is lényeges, hogy a gyermekek figyelmét időről időre felhívják ezen rovarok fontosságára és védelmére – tette hozzá.

A papírsárkányok elkészítése után az idősek és gyerekek együtt sétáltak át az óvodából a Bikás parkba, ahol megreptették a „méhecskéket”.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support