Megújult a Csalafinta játszótér

– Egy régi, toldozott-foldozott játszótérből európai színvonalú, zöld, közösségi, generációk találkozására alkalmas tér lett – mondta Barabás Richárd alpolgármester a Baranyai térhez közeli Csalafinta játszótér átadásán. A teljes egészében megújult tér különlegessége, hogy a kisgyerekektől a nagyobbakig mindenki megtalálhatja a neki ideális játékokat, a tinédzsereket és a felnőtteket pedig pingpongasztalok, új padok, székek, piknik- és sakkasztalok várják. A különböző korosztályokat napvitorlás homokozó, fészekhinta és baba-mama hinta, mászófal, dombcsúszda és csúszócső szolgálja ki.

A játszótér jelentős része ütéscsillapító gumiburkolatot kapott, a központi területen pedig kismotor- és biciklipálya épült. A tervezők a nyári hőségre is gondoltak: van ivókút és párakapu, a meglévők mellett rengeteg frissen ültetett cserje, illetve fa nyújt árnyékot és felfrissülést. – Abban hiszünk, hogy városainknak is fel kell készülni a klímaváltozásra. Zöldebb, élhetőbb tereket kell teremtenünk, ahol a közösségeink is találkozhatnak – jelentette ki az alpolgármester.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support