Csatlakozási lehetőség az Újbudai Ifjúsági Körhöz

Újbuda Önkormányzata felhívást tesz közzé 15-30 év közötti, XI. kerületi lakos (saját otthonban, kollégiumban, albérletben), vagy a kerületben tanuló, dolgozó, Újbudához kötődő fiatalok számára ifjúsági, közösségi projektben való részvételre és a 2022-ben életre hívott Újbudai Ifjúsági Körhöz való csatlakozásra.

A kezdeményezés célja, hogy összhangban Újbuda 2023-ban elfogadott Ifjúsági Keretstratégiájával, a Kerülethez szorosan kapcsolódó fiatalok számára újabb lehetőséget biztosítson arra, hogy aktívan részt vehessenek a helyi ifjúsági élet alakításában, véleményüket megosztva beleszólhassanak az ifjúságot érintő programok formálásába, sőt az Önkormányzat támogatása és mentorálása mellett önálló kezdeményezéseket is megvalósíthassanak.

A 2022-ben megalakult informális csoport, az Újbudai Ifjúsági Kör és új tagjai számára lehetőség nyílik ötleteik és elképzeléseik eljuttatására a kerületi döntéshozók és szakemberek felé, egyúttal fontos szerepet tölthetnek be kortársaik információval való ellátásában, motiválásában és akár a folyamatokba történő bevonásában. A Kör tagjai számára lehetőség nyílik képzéseken és egyéb, hazai és adott esetben nemzetközi ifjúsági programokon való részvételre.

Újbuda Önkormányzata olyan ifjúsági programok megvalósítását tervezi, melyek a fiatalok bevonásával, a fiatalok nyelvén, a fiatalokkal együtt valósulnak meg.

A cél az, hogy Újbuda egy olyan közeg, egy olyan közösség legyen, ahol a fiatalok saját értékeiknek megfelelően tölthetik el szabadidejüket és ugyanakkor aktív és a kerületi ifjúsági életet formáló polgárokká is válhatnak.

Az Újbudai Ifjúsági Körhöz való csatlakozási szándékot az érdeklődők a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével jelezhetik.

A jelentkezés határideje: 2023. november 20.

Az Újbudai Ifjúsági Körről és a jelentkezés menetéről további információ a https://ujbuda.hu/ifjusagugy oldalon érhető el.

További információ az ifjusag@ujbuda.hu e-mailcímen kérhető.

Budapest, 2023. november 7.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support