Jubileumi oklevél pedagógusoknak

Arany-, illetve gyémántdiplomát vehetett át tizenöt újbudai pedagógus, aki 50, illetve 60 éve szerezte meg tanári képesítését. A jubileumi okleveleket Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át, aki ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, a tanárok milyen rendkívüli módon képesek befolyásolni diákjaik jövőjét. – Ha a pedagógusok fel tudják kelteni az érdeklődésüket, ha élményszerűen oktatnak, egy sikeres, önmagát megvalósító generációt nevelhetnek fel – tette hozzá.

Tóth Endre országgyűlési képviselő a Nobel-díjjal frissen kitüntetett Krausz Ferenc fizikus szavait idézte: „ha Magyarország tanárai nem oltották volna belém a tudás igényét, nem adtam volna a fejem erre a pályára”. A képviselő szerint azonban nem csak a legtehetségesebbek gondozása a cél, hanem a többség felkészítése az életre.

Az eseményen emléklapot adtak át nyolc, idén pályára lépő kerületi pedagógusnak. – Egyre kevesebb a pályakezdő tanár, ezért egyre nagyobb érték, ha valaki vállalja ezt a komoly elkötelezettséget igénylő hivatást – fogalmazott az alpolgármester.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support