Három jó negyed, de a bravúr nem sikerült

Közel telt ház előtt játszotta a szezon első hazai mérkőzését a BEAC női kosárlabdacsapata a Gabányi László Sportcsarnokban a jóval esélyesebb DVTK ellen.

Szoros, küzdelmes első félidő után kicsit ellépve, 13 pontos előnyt harcolt ki a miskolci gárda a nagy szünetre (26–39), de a döntő különbséget a harmadik negyed hozta el. Kányási Vera és Aho Nina triplái adták meg az alaphangot a piros-fehéreknek, akik ütemesen növelték a különbséget 20 pont fölé, majd 30 közelébe. Ebben a szakaszban az egyébként is sokat cserélő BEAC hosszú percekre színmagyar csapatot küldött be, ráadásul a két 16 éves fiatal, Drahos Leila és Gábor Lili egyszerre volt a parketten. Leila első NB I-es pontjait és Lili első BEAC-kosarát is üdvrivalgás fogadta a csarnokban.

A lényegi kérdések eldőltek a harmincadik percre, de a visszatérő Kolby Morgan vezérletével a BEAC-os lányok végigküzdötték a találkozót, helyenként egészen látványos csapatjátékot mutatva. A végére a vendégoldalon is mindenki pályára került, a sima DVTK-sikert hozó találkozó után pedig mindkét gárda szurkolói vastapssal jutalmazták saját csapatuk teljesítményét.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support