Újbuda MAFC: új néven küzd a legmagasabb osztályért a nagy múltú kosárcsapat

Újbuda MAFC-ként folytatja pályafutását Magyarország egyik legsikeresebb, nagy múltú, történelmi kosárlabdacsapata. 1934-es megalapítása óta a klub több mint 40 játékosa képviselhette Magyarországot valamilyen világversenyen. Közülük négy különböző olimpián 11-en, tizenhárom Európa-bajnokságon 21-en voltak ott. Gabányi László, a MAFC legendás játékosa 229-szer lépett pályára nemzetek közti mérkőzésen.

Újbuda Önkormányzata idén 25 millió forinttal támogatja a legendás csapatot, ezzel kíván hozzájárulni, hogy elérjék céljukat: egy sikeres szezonnal újra a legmagasabb osztályban játszhasson a patinás kosárlabdacsapat.

Az Újbuda MAFC a Gabányi László Sportcsarnokban játssza mérkőzéseinek nagy részét. 2023 hátralévő hónapjaiban még a Nyíregyháza, a legutóbb döntőt játszó PVSK és a Vasas is ellenfelük lesz. Reméljük, hogy sok újbudai látogat majd ki ezekre a meccsekre, hogy bíztatásukkal, drukkolásukkal segítse a játékosokat.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support