Megújul a Csalafinta játszótér a Baranyai téren

A lakóközösség által meghatározott irányban indult el a tervezés, így a július 17-én elkezdődött munkálatok során eszerint kap új formát a Baranyai téren lévő játszótér és a park.

A játszóeszközök kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy minden korosztálynak megfelelő, változatos mozgási lehetőséget nyújtsanak, a legkisebbektől a tinédzserekig. A kisebbeknek lesz homokozó (a meglévő játszóvárral), a nagyobbaknak mászófal és hálós mászóka épül – dombcsúszdával és csúszócsővel –, valamint fészekhinta, baba- és lap­hinta, baba-mama hinta is kerül a területre. A központi részen kismotor- és biciklipálya is helyet kap. A játszótér burkolt felületei ütéscsillapító anyagból készülnek majd.

A munkálatok során pingpongasztalokat helyeznek ki, a fő sétány mellett pedig pihenőterület létesül: ivókút, párakapu, új padok, székek, piknik- és sakkasztalok mellett tudnak majd kikapcsolódni a látogatók. A bejáratoknál fedett kerékpártárolók és -támaszok lesznek, a terület biztonságára pedig térfigyelő rendszer fog vigyázni.

A felújítás során a meglévő növényzet megőrzésére törekszik az önkormányzat: az ép, egészséges növényeket megtartják – új, színes évelő- és cserjeágyásokkal kiegészítve –, emellett megújulnak a gyepes felületek, és öntözőrendszert is kiépítenek. Az idős faállományt 24 új díszfával fiatalítják meg. A Csalafinta játszótér és a park felújítása várhatóan október végén fejeződik be.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support