Jó kutya – tisztán és pórázzal

Figyelemfelhívó kampányt indított Újbuda Közterület-felügyelete, amely a póráz használatára és a kutyapiszok összeszedésére szólítja fel a kutyásokat a Bikás parkban, valamint több hasonlóan nagy és látogatott területen.

A közterület-felügyelet jogkörét e téren egy, 2023. júliusi helyi rendeletmódosítás pontosította. Ennek értelmében a kutyákat Újbuda közterületein végig pórázon kell tartani, azt csak a futtatókban, illetve kijelölt sétáltató területeken lehet lecsatolni. Az ebek ürülékét mindenhol kötelező eltüntetni; a felügyelet az elmúlt időszakban több bejelentést is kapott arról, hogy a parkokban, játszótereken, utcákon hagyott kutyapiszkot nem szedték fel a gazdák. Ez ügyben többször is intézkedett már a közterület-felügyelet, a jövőben pedig kiemelt feladata lesz.

A kampány célja az, hogy a gazdák ne csupán kényszerűségből tartsák pórázon kutyájukat, illetve takarítsanak el utánuk. Az újbudai felügyelet rá akar világítani, hogy a közösségi együttélésnek vannak szabályai, amelyek mások számára is élhetőbbé teszik a környezetet. Ha valaki többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartja be az előírásokat, a közterület-felügyelők helyszíni bírságot is kiszabhatnak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support