Hiánypótló készségfejlesztő tréningsorozat indult Újbudán

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata az EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja támogatásával 2021. július 01. – 2023. december 31. között valósítja meg a “COMPETENCE – Kompetenciafejlesztés önkormányzati szakemberek részére a hatékonyabb közszolgáltatásokért” című projektet.

A nemzetközi partnerségi együttműködés keretében megvalósuló projekt célja az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások minőségének javítása a munkavállalók kommunikációs, interkulturális és problémamegoldó készségeinek fejlesztésén keresztül. A pályázati célkitűzésekkel összhangban a projekt partnerszervezetei 2022/23-ban kompetenciafejlesztést célzó képzési anyagot állítottak össze, melynek alapján Újbuda Önkormányzata 2023 szeptemberében elindította a képességfejlesztést célzó tréningsorozatot.

A képzések szervezésével Újbuda Önkormányzata hozzájárul a Szociális és Egészségügyi Osztály, a Lakás-és Helyiséggazdálkodási Osztály, a Zöldfelületi Csoport, valamint az Újbudai Humán Szolgáltató Központ, és az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársai kommunikációs képességeinek fejlesztéséhez. A résztvevők 2023. szeptember-október hónapokban csoportonként négy alkalommal találkoznak, és vezető trénerek irányításával bővítik ismereteiket olyan fontos témakörökben, mint a „kommunikáció, konfliktuskezelés, problémamegoldás és tárgyalástechnika” és az „ügyfélszolgálati attitűd és ügyfél-visszajelzések befogadása”.

A tréningsorozat megnyitóján Bakai-Nagy Zita alpolgármester hangsúlyozta: bízik abban, hogy a képzések során az Önkormányzat nemcsak a munkavégzés során felmerülő kommunikációs kihívások leküzdéséhez tud hozzájárulni, de a tréningalkalmak lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az egymást korábban nem ismerő kollégák megvitassák személyes munkatapasztalataikat. Hiszen a kollégák egymás élményeiből és visszajelzéseiből is tanulhatnak.

A tréningek szakmaiságát a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Business Coach Kft. oktatói, valamint a projekt keretében kifejlesztett nemzetközi képzési anyag biztosítja.

A projektet az alábbi partnerszervezetek valósítják meg:

A COMPETENCE projekt Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával valósul meg az Európai Gazdasági Térség és a Norvégia Regionális Együttműködési Alapon (EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation) keresztül.

A projekt alapadatai:
Program:
EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapja
Program Operátor:
Ecorys Polska (Solec utca 38, 00-394 Varsó, Lengyelország)
Projekt címe:
COMPETENCE – Capacity building Of eMployees of municiPalitiEs for better provisioN of publiC sErvices („Önkormányzati Munkavállalók Kapacitásfejlesztése a Hatékonyabb Közszolgáltatásokért”)
Projekt megvalósítás időszaka:
2021. július 01. – 2023. december 31. (30 hónap)
Projekt összes elszámolható költsége (100 %):
1 181 489 EUR
Projekt teljes támogatása (85 %):
1 043 004 EUR
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatára jutó összes elszámolható költség (100 %): 359.625,75 EUR, amelyből támogatás (85 %): 305.681,89 EUR.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support