Megújult a kelenföldi transzformátor-alállomás

Mivel a Kopaszi-gáton épülő és fokozatosan benépesülő BudaPart lakó- és irodapark miatt jelentősen nőtt és nőni fog a környék áramfogyasztása, az E.ON Hungária teljes körűen megújította a kelenföldi transzformátor-alállomást, hogy az ellátás igazodjon a megemelkedett energiaigényekhez.

A régi alállomás át- és hozzáépítésével 3,4 milliárd forintból valósult meg a beruházás, amelynél a legmodernebb technológiát alkalmazták. A trafóállomás nagy előnye, hogy minden berendezése kezelő személyzet nélkül, távolról irányítható. László Imre polgármester az átadón elmondta, a beruházó az önkormányzatnak ígért vállalását is teljesítette azzal, hogy olyan épület jött létre, amely esztétikailag is illeszkedik a BudaParthoz. A fejlesztés során közösségi parkot is létrehoztak. A kelenföldi transzformátor-alállomás a dél-budai régió áramellátását fogja biztosítani.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support