Parkőrök a kerületben

Újbudán parkőrök is segítik a helyi lakosok mindennapi életét, tevékenységük három éve kezdődött el Albertfalván, Őrmezőn és Gazdagréten.

A parkőrök közreműködnek a zöldterületek, közparkok, közterületek védelmében és tisztán tartásában, jelentik, ha balesetveszélyessé vált fákat, ágakat észlelnek, segédkeznek a viharok utáni kárfelmérésben. Az utcabútorok, közterületi elemek sérülését dokumentálják, esetenként részt vesznek azok helyreállításában. Kiemelt figyelmet fordítanak a játszóterek tisztaságának, a játszóeszközök állapotának és rendeltetésszerű használatának ellenőrzésére. Feladataik közé tartozik továbbá a közterületeken előforduló jogsértések megelőzése, megakadályozása, emellett javaslataikkal segítik a közterület-felügyelet munkáját, hogy munkatársai azokat a területeket ellenőrizzék, ahol a legtöbb jogsértés tapasztalható.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support