Prágai vendégek jártak az Adaptérben

Érkezésük napján ismerhették meg az Újbuda csehországi testvérvárosából, Prága 5. kerületéből érkező delegáció tagjai az Adaptér Art’n’Tech Centert.

A résztvevőknek Barabás Richárd nemzetközi kapcsolatokért és kultúráért felelős alpolgármester számolt be a UIA Cup for Creativity uniós projekt részeként létrehozott kulturális közösségi tér funkciójáról. – Olyan projektről van szó, amely minden tekintetben új Magyarországon, és Európa-szerte is példaértékű, egyebek közt abban segít az újbudaiaknak, hogy közvetlenül kapcsolódhassanak az innovációs fejlődési lehetőségekhez – emelte ki Barabás Richárd. Az Adaptérrel szoros együttműködésben jön létre az Insert platform, amelynek segítségével közösségi programokat lehet szervezni. A platformon bárki létrehozhat eseményt, szervezhet képzést, ezek gyakorlati megvalósítására egyebek között az Adaptér ad lehetőséget.

A testvérvárosban is van az Art’n’Tech Centerhez hasonló közösségi tér, de kevesebb funkciót lát el, mondták el a látogatók, akik az Adaptér után a Bartók Béla úttal ismerkedtek meg a Kortárs Építészeti Központ, azaz a KÉK munkatársának vezetésével.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support