Nyitott szertárkapuk a tűzoltóknál

Több évtizedes hagyomány a Nyitott Szertárkapuk program, amikor gyereknap környékén az ország összes tűzoltólaktanyájában megnyitják a kapukat az érdeklődő gyermekek és kísérőik előtt. Idén a pünkösdi hétvége ellenére is 766-an látogattak el ez alkalommal a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra.

Az egyik legnépszerűbb program a műszaki mentés volt, ahol a tűzoltók megmutatták, mit csinálnak, ha valaki baleset következtében beszorul egy gépkocsiba. A gyerekek élvezték az erre a napra összeállított tűzoltói sportpályát is, amelyen kis házon kellett felmászni, továbbá kalapálni, tömlőt húzni, porral oltó készülékkel szlalomozni, bábut menteni és végül tüzet is oltani. A résztvevők kipróbálhatták, hogyan kell felvenni egy légzőkészüléket, milyen a súlya és mi a működési elve. Fel lehetett próbálni a tűzoltósisakot, és közelről – akár beülve is – meg lehetett tekinteni a gépjárműfecskendőt és a létraszert. A tűzoltók minden órában bemutatót tartottak arról, hogyan zajlik egy riasztás (jelzés elhangzása, lecsúszás a csövön, felöltözés és elindulás két percen belül). A nap zárásaként a BM OKF központi zenekara szórakoztatta a látogatókat.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support