III. Újbuda Streetball Fesztivál: Rekordot döntött a rendezvény

Rekordlétszámú nevezővel, 35 csapat részvételével zajlott le május 13-án a III. Újbuda Streetball Fesztivál harmadik állomása, amelyet végül a Gabányi László Sportcsarnokban rendezett meg az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a III. Újbuda Streetball Fesztivál harmadik, eredetileg a Bikás Parkba tervezett tornáját, végül a Gabányi László Sportcsarnok adott otthont az ezúttal is az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult eseménynek, amit telitalálatnak bizonyult.

Az évről évre egyre népszerűbb rendezvény utolsó tavaszi állomására összesen 38 csapat nevezett, amire korábban még nem volt példa, és végül 35, 3+1 fős amatőr streetball-gárda tette tiszteletét a hosszú évek óta NB I-es kosárlabda-mérkőzéseknek is otthont adó csarnokban, amely méltó körülményeket biztosított az eseménynek.

Az „NB I-es” körülményekhez pedig a színvonal is igazodott, nagyszerű mérkőzések zajlottak a parketten, de a különversenyek résztvevői is kitettek magukért, a legjobb hárompontosdobó, a mindössze 17(!) éves Duka Lili például nyolcból nyolc kísérletet értékesített, lenyűgözve a jóval tapasztaltabb versenyzőket is. De remekül teljesített a büntetőket legjobban dobó Turcsek Bence is.

Ami pedig a csapat-kategóriákat illeti, a 14-17 évesek korosztályában az “Őrmezei Cartel” végzett az élen, a 18-39 éveseknél az “Egyiptomiak” – megelőzve a gazdagréti és az őrmezői tornán diadalmaskodó “Whatsup” csapatát -, míg a senioroknál (ahol a pályán tartózkodó csapat összéletkora minimum 120 év kellett, hogy legyen) ismét a “Supermodels” lett az első, akárcsak a korábbi két állomáson.

A már említett “Whatsup” lett a tavaszi torna abszolút győztese, amihez külön is gratulálunk!

A díjakat az Újbuda Önkormányzata támogatásával megvalósult eseményen a fesztivál fővédnökei, Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő adták át, míg a szpíker szerepét Magyarország egyik legjobb kosárlabda-szakértője és szakkommentátora, a népszerű Youtuber és Trash Talker, Tőrös Balázs vállalta magára.

A mindhárom helyszínen nagy sikert arató Újbuda Streetball Fesztivál a tervek szerint hamarosan folytatódik majd, azaz újra pattoghat majd a kosárlabda a XI. kerület pályáin! 

“Én sem tudtam elmenni senki mellett úgy, hogy ne kapjak egy pozitív hozzászólást”

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. munkatársai, az esemény szervezésében kulcsszerepet betöltő Németh Kata, Németh Nóra és Szamos Marcell röviden összegezték honlapunknak a tavaszi sorozatot.

Nagyon pozitív légkörben zajlott le a III. Újbuda Streetball Fesztivál. Idén egyik alkalommal sem kaptunk negatív visszajelzéseket, sem a mérkőzések mennyiségére, sem a pályák minőségére, vagy épp a palánkok számát illetően. Ami pedig kifejezetten pozitív volt, az a Gabányi László Sportcsarnokban lezajlott harmadik torna, ahol sokkal több pályán tudtak játszani a csapatok, remek minőségű parketten, jó megvilágosítással, kitűnő hangosítással, stb. Ezt a helyszínt kimondottan dicsérték a résztvevők. Úgy gondolom, sikerült megfelelő körülményeket teremtenünk a minőségi játékhoz – mondta Németh Kata.

– Az első két körben nagyon rugalmasak voltunk, volt, hogy “beeső” csapatokat is befogadtunk, amikor még kevesebben voltunk. Ezt azért a 30 fölötti, rekordot jelentő létszámnál már nem lehetett megvalósítani – tette hozzá Németh Nóra.

Az ingyenes és komoly szurkolótábort is megmozgató fesztivál természetesen nem valósulhatott meg a támogatók nélkül.

– Akit, akiket mindenféleképpen megemlítenénk, az az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., XI. Kerület Újbuda Önkormányzata és az esemény két fővédnöke, a tornákon a díjakat is átadó Bakai-Nagy Zita alpolgármester asszony és Keller Zsolt önkormányzati képviselő. Emellett az önkormányzati ingatlanban működő Trattoria Serafina étterem ajánlott fel kedvezménykártyákat, az abszolút győzteseknek pedig egy 60 ezer forint értékű vacsoralehetőséget. Az ajándékcsomagokban ott voltak a Jónás Craft Beer & Food kézműves sörei is, amit természetesen csak felnőtt korosztály győzteseinek adtunk csak oda… – nyilatkozta Szamos Marcell.

– Meg kell említenünk a Booster masszázspisztolyt és Kemenczés Janót is, aki mindhárom tornán segítette a játékosok regenerációját a készülékekkel. Szeretnénk köszönetet mondani Kummert Krisztiánnak és a Bikás Park Streetball közösségnek, akik remek fotókat és videókat is lőttek az eseményről, és ne feledkezzünk el a Testnevelési Egyetem önkénteseiről sem, akik hosszú ideje segítik a munkánkat. Tőrös Balázs személyében egy igazán profi és hozzáértő szpíker csatlakozott hozzánk a harmadik tornán, valamint az esemény népszerűsítésében is sokat segített. A mérkőzéseket pedig szövetségi engedéllyel, hivatásos játékvezetők dirigálták, az asztalban is tapasztalt kollégák közreműködtek, nekik is köszönjük a munkájukat – nyilatkozta Németh Kata.

Németh Nóra a rendezvénysorozat hangulatáról és legemlékezetesebb szereplőiről is beszélt.

A növekvő létszám egyértelműen a játék minőségének emelkedésével járt. Rengeteg szurkoló jött el, ami hozta magával a remek hangulatot. Nem tudtam elmenni senki mellett úgy, hogy ne kapjak egy pozitív hozzászólást, mindenki nagyon kedves volt. Az első gazdagréti fordulón egy női csapat vett részt, akik remekül teljesítettek az alapszakaszban, és csak a rájátszásban estek ki. De általánosságban is el lehet mondani a női résztvevőkről, hogy mindannyian emlékezeteset nyújtottak.

Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője az Újbuda Streetball Fesztivál kapcsán elmondta, hogy teljes mellszélességgel támogatja a kerületi, közösségi sportolást előlendítő kezdeményezéseket, így az önkormányzati cég 100 százalékosan odaállt a rendezvény mellé, a sportszervezésben komoly tapasztalattal rendelkező kollégái pedig vállalták annak lebonyolítását – és kiemelkedően végezték a feladatukat.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support