Amikor lekerül a bohócorr

Kulisszatitkokat fed fel Urbán Ádám fotóművész a Cirkusz a függöny mögött című tárlatán az Újbuda Galériában. A művész másfél évtizede foglalkozik e különleges világgal.

Urbán Ádám Cirkusz a függöny mögött című fotókiállításán a néző más szemszögből tekinthet be a cirkuszi világ titokzatos szférájába. Az április 27-én, az Újbuda Galériában megnyílt tárlaton fény derül arra, mi rejlik a függöny és az illúzió mögött.
A fotográfus már gyerekkorában is rajongott a cirkuszért, felnőttként kötődése csak erősödött. A Fővárosi Nagycirkusz művészei 15 évvel ezelőtt fogadták be: légtornászok, artisták, zsonglőrök, a porond sztárjai tették lehetővé, hogy azt a világot mutassa meg, amely a közönség számára láthatatlan. – Ez a legmagasabb fokú bizalom, amit fotós elérhet – vallja Urbán Ádám.

Hasonlóan dolgozott Aszódon is, ahol jelentős időt töltött elítélt fiatalkorúak között, így nyert betekintést egy olyan zárt közösség életébe, ahol a kívülállóknak mély, zsigeri elutasítás és kirekesztés jut. A kialakított bizalom eredményei láthatók fotósorozatain, a szakma elismerése is ezt visszhangozza.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál részeként május 22-éig tekinthető meg.

T. K.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support