Kiváló sportolók, kiváló edzők

Május 4-én adták át az Újbuda kiváló sportolója és az Újbuda kiváló edzője címeket. Az ünnepségen a kitüntetettek, hozzátartozóik, edzőik és sporttársaik mellett részt vett László Imre polgármester, valamint Horváth Gábor olimpiai és világbajnok kajakozó, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója is.

László Imre köszöntőjében méltatta a kerület sportéletében részt vevő kiváló sportolókat és edzőket, kiemelve, hogy a bajnokok bebizonyítják: nem az számít, honnan jöttünk, hanem az, hogy kemény munkával, odaadással és fegyelemmel elérhetjük céljainkat. A polgármester Bakai-Nagy Zita sportért is felelős alpolgármesterrel közösen adta át a kitüntetéseket.

Újbuda kiváló sportolója elismerő címet vehetett át utánpótlás-kategóriában Kocsis Emma Rozália kézilabdázó a 2022. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló sportteljesítményei elismeréseként. Kilencévesen kezdett el kézilabdázni az Emericus KSE csapatában, majd a Ferencvárosi Torna Klubhoz igazolt, 2022-ben pedig korosztályos válogatott lett.

Mizsér Márk a 2022. évi kajakversenyeken elért kiemelkedő eredményekért kapott Újbuda kiváló sportolója címet. Pályafutását az Angyalföldi Vízisport Egyesületben kezdte, ahol hét év alatt 16 országos utánpótlás bajnoki címet szerzett, majd a Lágymányos Spari Egyesülethez igazolt. 2022-ben, 19 esztendősen a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon induló magyar gárda legfiatalabb tagja volt, és ezer méteren bronzérmet szerzett.

Újbuda kiváló edzője elismerő címet kapott Telek Virginia az akrobatikus rock & roll sportágban nyújtott magas színvonalú munkájáért. Ugyanezt a címet vehette át Szabó Gábor, a BEAC Triatlon szakosztály futócsapataként működő Sashegyi Gepárdok vezető edzője és atlétája. Ő főleg amatőrökkel foglalkozik, de célja, hogy szakmai tudását profi sportolóknak is átadhassa.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support