A Föld napja a Bikás parkban

Növényfelismerés, állatsimogató, erdei akadálypálya és rengeteg játékos program várta azokat az óvodásokat és általános iskolásokat, akik részt vettek Újbuda Föld napi rendezvényén a Bikás parkban.

– Bár a környezetvédelem nem játék, a környezetet védeni játékosan is lehet – emelte ki köszöntőjében László Imre polgármester, aki úgy látja, az ilyen rendezvények révén sokkal közelebb kerülnek a gyerekek a természethez, és így korán kialakulhat bennük az igény a megvédésére.

A megnyitó után közös testmozgással kezdték a napot a gyerekek, majd a csoportok közel harminc állomást próbálhattak ki. A több mint ezer regisztrált résztvevő fejtörőkön és izgalmas játékokon keresztül ismerkedhetett meg a környezetvédelemmel, hüllőkkel, bogarakkal és egyéb „nem szeretem” állatokkal, valamint terápiás kutyákkal, fűszernövényekkel, az állatok hangjait utánzó hangszerekkel, az erdő lakóival – vagyis magával a természettel.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support