A mobil és a pszichés zavarok köré épült a pedagógiai konferencia

– Komoly bajokat okoz az életünkből egyre nagyobb részt követelő digitális világ – állítja a mobiltelefonok hatásait kutató Tari Annamária. A klinikai szakpszichológus A jövő iskolája címmel megrendezett Újbudai Pedagógiai Napok nyitó előadásán arra hívta fel a figyelmet, kicsúszott a szülők kezéből a kontroll gyerekeik online térben töltött ideje felett.

– Magyarországon az eszközellátottság elég jó, a szülők informáltsága elég rossz – mondta a szakember, aki szerint a szülők többsége úgy engedi gyerekét az online térbe, hogy nem tudja, ott mit csinál és kivel. Érzelmek és attitűdök című előadásában Tari Annamária arra is kitért, hogy az amúgy is leterhelt tanároknak ma óriási kihívást jelent az okoseszközök által túlingerelt diákok érdeklődésének felkeltése. A pszichológus a tanárok érzelmi raktárainak feltöltéséhez, a pihenéshez és motivációik újra felfedezéséhez adott tanácsokat. A kétnapos oktatási konferencia témái között kiemelt figyelmet kaptak a mentális és viselkedési rendellenességek, a biztonságos internet, a környezeti nevelés, valamint az autista, illetve az ADHD-s gyerekek nevelése, oktatása.

T. D.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support