BEAC: verekedős vereség

Újbuda kosaras lányai nem tudtak visszavágni a Vasasnak az őszi otthoni vereségért.

Ezúttal jól kezdett a BEAC Pasaréten, párpontos előnyt is kiharcolt magának. Majd a Vasas vette át az irányítást, és elhúztak a hazaiak 15-10-re, de gyorsan sikerült rendezni a sorokat az újbudai gárdának, amely visszavette, sőt, meg is szilárdította a vezetést, így 26-19-es vendég előnnyel ért véget az első negyed.

A Vasas azonban csapatkapitánya és irányítója, Papp Dia vezetésével megint fordított, és egyre inkább elhúzott ellenfelétől a második negyedben. Bár Angyal, Green és Vojtulek is szépen termelte a pontokat a BEAC oldalán, a kevesebb hibával kosarazó házigazda nem hagyta az utolsó percekre a döntést, és végül 12 pontos győzelmet aratott a fővárosi rangadón. Mészárosné Kovács Andrea, a BEAC edzője a meccs után elmondta: “Tudtuk, hogy a mai találkozó egy verekedős mérkőzés lesz, és mivel ez nem a mi stílusunk, nem tudtunk jól kijönni belőle. Mindezek ellenére meccsben tudtunk maradni, és ha nincs az a két ötperces fegyelmezetlen időszak támadásban, máshogy is alakulhatott volna az eredmény.”

A TFSE-MTK hazai pályán meglepetésre legyőzte a Szekszárdot, nagyon élessé vált a harc a még rájátszást érő helyekért. A BEAC jelenleg a 6. pozíciót foglalja el.
VASAS AKADÉMIA–E.ON ELTE BEAC 81-69 (19-26, 25-11, 15-13, 22-19)

A ROVATBÓL