BEAC: verekedős vereség

Újbuda kosaras lányai nem tudtak visszavágni a Vasasnak az őszi otthoni vereségért.

Ezúttal jól kezdett a BEAC Pasaréten, párpontos előnyt is kiharcolt magának. Majd a Vasas vette át az irányítást, és elhúztak a hazaiak 15-10-re, de gyorsan sikerült rendezni a sorokat az újbudai gárdának, amely visszavette, sőt, meg is szilárdította a vezetést, így 26-19-es vendég előnnyel ért véget az első negyed.

A Vasas azonban csapatkapitánya és irányítója, Papp Dia vezetésével megint fordított, és egyre inkább elhúzott ellenfelétől a második negyedben. Bár Angyal, Green és Vojtulek is szépen termelte a pontokat a BEAC oldalán, a kevesebb hibával kosarazó házigazda nem hagyta az utolsó percekre a döntést, és végül 12 pontos győzelmet aratott a fővárosi rangadón. Mészárosné Kovács Andrea, a BEAC edzője a meccs után elmondta: “Tudtuk, hogy a mai találkozó egy verekedős mérkőzés lesz, és mivel ez nem a mi stílusunk, nem tudtunk jól kijönni belőle. Mindezek ellenére meccsben tudtunk maradni, és ha nincs az a két ötperces fegyelmezetlen időszak támadásban, máshogy is alakulhatott volna az eredmény.”

A TFSE-MTK hazai pályán meglepetésre legyőzte a Szekszárdot, nagyon élessé vált a harc a még rájátszást érő helyekért. A BEAC jelenleg a 6. pozíciót foglalja el.
VASAS AKADÉMIA–E.ON ELTE BEAC 81-69 (19-26, 25-11, 15-13, 22-19)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support