MAFC: majdnem meglett a bravúr

Sokáig vezetett, ám a szoros végjátékot hozó mérkőzésen kikapott a MAFC férfi kosárlabdacsapata az NKA Pécs elleni rangadón, az alapszakasz 21. fordulójában.

A remek hangulatú meccsen a MAFC jól kezdett, 9-0-ra, majd 20-6-ra is vezettek az újbudaiak, végül az első negyed 25-15-ös hazai előnnyel ért véget. A folytatásban viszont sokkal szervezettebben és hatékonyabban védekezett a vendégegyüttes, és bár nyolcpontos előnnyel fordult a MAFC, a második félidőben a Pécs szép lassan maga alá gyűrte a házigazdát. A vége szoros lett: másfél perccel a lefújás előtt csak öt ponttal ment a Pécs, 29 másodperccel a végső dudaszó előtt pedig már csupán kettővel (77-79), aztán egy hibát kihasználva, 14 másodperccel a vége előtt Tóth ki is egyenlített. Kazy duplája azonban már a vendége sikerét jelentette, a MAFC drámai csatában és emelt fővel kapott ki a bajnokesélyestől.

A MAFC 16-5-ös mérleggel a 4. helyre csúszott vissza a tabellán, de továbbra is reális esélye van a 2. pozíció és kiemelés megszerzésére a rájátszás kezdete előtt.
Férfi kosárlabda NB I B, Piros-csoport, 21. forduló:
MAFC–NKA Pécs 81-83 (25-15, 19-21, 13-24, 24-23)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support