OSC: bajnoki menetelés, vereség a BL-ben

A Bajnokok Ligájában kikapott a Ferencvárostól, de a magyar bajnokságban dupla győzelemmel halad az OSC vízilabdacsapata.

A Genesys OSC-Újbuda 9-7-re nyert az A-Híd VasasPlaket vendégeként a férfi vízilabda OB I alapszakaszában. A magyar válogatott, Manhercz Krisztián négy góllal vette ki részét a fontos sikerből. A nagyszünetben 5-4-re ment a Vasas, de Manhercz főszereplésével és három góljával fordított, és 7-6-nál először vezetett a tavalyi ezüstérmes. Előnyét pedig meg is duplázta a lefújásig az OSC, Varga Dániel vezetésével először legyőzve a piros-kékeket.

A következő bajnoki körben egy másik fővárosi rivális, a KSI várt a második helyen álló újbudai gárdára, és az OSC magabiztosabban, hat góllal verte ellenfelét a Nyéki Imre Uszodában, hozva a kötelező győzelmet. Manhercz itt is együttese legeredményesebb játékosának bizonyult, három találattal zárta a Kondorosi úti összecsapást. A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójával, magyar rangadóval folytatódott a program, sajnos az újbudai srácok négygólos vereséget szenvedtek az FTC-től.

Az előző körben mindkét magyar gárda bravúros teljesítményt nyújtott, igaz, az OSC-nek végül be kellett érnie egy ponttal a Jug Dubrvonik elleni mérkőzésen, míg a Ferencváros két góllal múlta felül az előző idényben döntős, a mostani szezonban addig veretlen szerb Novi Beogradot. A mostani párharc a második negyedben dőlt el, amikor az FTC hét gólt dobott és csak egyet kapott. Három szakasz után 13-5-re vezetett, az OSC viszont az utolsó nyolc percben jelentősen faragott a hátrányából. Az OSC hátránya így öt pontra nőtt a Dubrovnikkal szemben a továbbjutó helyért.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support